BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Prinses Ingrid Alexandra 14 jaar

Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen vierde zondag haar veertiende verjaardag. Het Noorse hof deelt op haar geboortedag foto's die haar vader kroonprins Haakon van zijn dochter maakte in een dik pak sneeuw. Voor de tweede foto is ze in een met lichtjes versierde boom geklommen. Haakon fotografeerde zijn dochter in de tuin van Skaugum, waar het gezin woont.

Troonopvolging

Ingrid Alexandra is na haar vader tweede in lijn van troonopvolging. Ze wordt waarschijnlijk de tweede koningin van Noorwegen, na koningin Margaretha.

De veertienjarige prinses verschijnt af en toe in het openbaar, zo onthulde ze in oktober met haar moeder kroonprinses Mette-Marit en oma koningin Sonja twee beelden in de naar haar vernoemde Ingrid Alexandra-beeldentuin in het Slottspark bij het koninklijk paleis in Oslo. In december ging ze met haar ouders en broertje Sverre Magnus mee naar een concert rond de Nobelprijs voor de Vrede.

Ingrid Alexandra gaat naar een privéschool, de internationale school in Bærum.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: