BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Filip bezoekt plek explosie Antwerpen

De Belgische koning Filip heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan de plek in Antwerpen waar een explosie maandagavond twee levens eiste. Hij bedankte de reddings- en hulpdiensten en wenste de slachtoffers en hun naasten ,,sterkte en moed’’ toe.

De vorst was in het gezelschap van onder anderen premier Charles Michel, burgemeester Bart De Wever en de stedelijke rampenambtenaar. Hij nam een kijkje bij de drie panden aan de Paardenmarkt die zijn ingestort als gevolg van de explosie en liet zich bijpraten door de brandweer.

Door de ontploffing raakten zeker veertien mensen gewond, van wie vijf ernstig en er één in kritieke toestand verkeert. De oorzaak is nog onduidelijk. Wel wordt sterk rekening gehouden met een gaslek. Terrorisme werd maandagavond al uitgesloten door de politie.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: