BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Laatste kans voor bezichtiging Het Loo

Paleis Het Loo is de komende dagen voorlopig voor het laatst van binnen te zien. Maandag sluiten de deuren voor een ingrijpende renovatie die drie jaar duurt.

Tot en met zondag kan het publiek nog de huidige indeling en inrichting van het paleis bekijken. Ook de expositie Winterpaleis Het Loo is er nog tot zondag. Onderdeel zijn onder meer het nieuwste servies van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, de feestelijk gedekte tafels van het verjaardagsdiner van de koning en het nieuwe tenue van de lakeien.

Vanaf maandag wordt het paleis verbouwd. Ruim dertig jaar na de openstelling als museum is onderhoud noodzakelijk. Het gaat onder meer om het vervangen van technische installaties en klimaatinstallaties en asbestsanering. Tegelijkertijd wordt het paleis ondergronds uitgebreid.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: