BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Raad van State bekijkt verzoek buitenechtelijke zoon Carlos

De Raad van State buigt zich maandag over het verzoek van de buitenechtelijke zoon van prins Carlos om een Bourbon de Parme te worden. Dat gebeurt om privacyredenen achter gesloten deuren, bevestigt een woordvoerster van de Raad van State zaterdag na berichtgeving in de Volkskrant. De uitspraak zal wel openbaar zijn.

De 21-jarige Hugo Klynstra, de officieuze kleinzoon van prinses Irene, wil zijn achternaam en de daarbij horende adellijke titels opeisen. Als Klynstra gelijk krijgt zou hij zich Zijne Koninklijke Hoogheid prins Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme mogen noemen.

Klynstra is geboren uit een relatie van de prins met de elf jaar oudere Birgitte Klynstra. Het was haar wens een kind te krijgen, zo stelde de prins destijds. Carlos ontkende zijn vaderschap niet, maar wenste geen familierechtelijke banden met zijn zoon.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: