BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Speciaal woord van dank aan Beatrix op dansfestival

Prinses Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien hebben donderdagavond in het Zuiderstrandtheater in Den Haag de opening bijgewoond van de zestiende editie van het Holland Dance Festival.

Het koninklijk gezelschap werd verwelkomd door de Koreaanse choreografe Eun-Me Ahn. Zij overhandigde beide prinsessen een fleurig boeket.

Tijdens het gala werd ook de zesde Jiří Kylián Ring, een onderscheiding voor belangrijk werk in de danswereld, uitgereikt. Het dansechtpaar Alexandra Radius en Han Ebbelaar mocht de onderscheiding in ontvangst nemen.

Dankwoord
In haar dankwoord prees Radius prinses Beatrix voor haar steun aan de dans, waarmee ze deze kunstvorm volgens haar extra statuur heeft bezorgd. De prinses nam bijvoorbeeld als koningin veelvuldig Nederlandse dansgezelschappen mee op staatsbezoek. Ook was en is ze in Nederland vaak bij dansvoorstellingen te vinden.
 
Tijdens het Holland Dance Festival zijn meer dan vijftig voorstellingen geprogrammeerd waarin dansers uit negentien landen optreden.
 

Bron: ANP