BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Uitslag: De mooiste outfit van koningin Máxima van 2017

Onze kijkers en volgers hebben gesproken! De afgelopen weken heb je online kunnen stemmen op de mooiste outfit van koningin Máxima van het afgelopen jaar. Bekijk nu de grote winnaar en welke twee japonnen op de tweede en derde plaats zijn geëindigd.

In totaal is er 6749 keer gestemd.

Jan Taminiau

De grote winnaar is een ontwerp van Jan Taminiau! 1719 stemmers vonden de jurk die Máxima droeg tijdens het staatsbanket in het Koninklijk Paleis Amsterdam het mooist.

In maart brachten de Argentijnse president Mauricio Macri en zijn echtgenote Juliana Awada een staatsbezoek aan Nederland. Op de eerste dag straalt Máxima in een japon van deze bekende Nederlandse couturier. Volgens stijlmeester Bodo Breg: 'Een prachtig strapless exemplaar in een perfecte blush nude. De geraffineerde overlay van geborduurde rozen waaiert uit naar onderen waardoor het beeld en silhouette versterkt worden.'

Bekende japon

De koningin droeg deze japon al eerder tijdens het huwelijk van haar broertje Juan in 2014. Wel heeft zij het decolleté iets laten aanpassen met een iets hogere rand en extra broderie.

Opnieuw Taminiau

Met 1065 stemmen belandde de jurk die de koningin droeg tijdens de Contraprestatie in Portugal op de tweede plaats. Aan het einde van het staatsbezoek biedt het koningspaar een concert aan in Teatro Nacional Dona Maria II om de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa te bedanken voor zijn gastvrijheid. Koningin Máxima kiest voor een gloednieuw ontwerp, opnieuw van Jan Taminiau.

Het afgelopen jaar heeft Máxima vaak gekozen voor een ontwerp van Taminiau. Naast het staatsbanket in Argentinië en de Contraprestatie in Portugal droeg zij tijdens de koningsdag in Tilburg, maar ook tijdens het staatsbanket in Italië een japon van deze ontwerper.

Roland Mouret

Met 1015 stemmen staat op plek drie de outfit die Máxima droeg tijdens de Opening Night Koninklijk Concertgebouworkest. Máxima draagt hier een broekpak van zwarte crepe met een witte halslijn. De jurk is een ontwerp van de Franse mode-ontwerper Roland Mouret. Stijlmeester Bodo Breg verwacht dat wij Máxima steeds vaker in ontwerpen van deze ontwerper gaan zien.

Wij kijken uit naar een nieuw jaar vol prachtige outfits van koningin Máxima!

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: