BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Deense royals pakken uit voor nieuwjaarsdiner

Koningin Margrethe heeft maandagavond de voltallige Deense regering ontvangen voor het traditionele nieuwjaarsdiner in het Koninklijk Paleis in Kopenhagen. Ook haar beide zoons en schoondochters waren van de partij.

Voordat de 77-jarige vorstin arriveerde, kwamen eerst prinses Marie en prins Joachim en het kroonprinselijk paar Frederik en Mary aan bij Amalienborg. De drie koninklijke vrouwen hadden hun eigen kleur gekozen voor het eerste feest van dit jaar.

Koningin Margrethe droeg een prachtige smaragdgroene jurk, prinses Marie verscheen in een witte japon met een gouden kanten overlay, terwijl kroonprinses Mary straalde in haar robijnrode creatie.

Het diner is al honderden jaren een traditie. De zittende monarch nodigt niet alleen de hele regering uit maar ook diverse topambtenaren. Ook leden van de hofhouding schuiven aan. Later deze week staan nog meer nieuwjaarsontvangsten op het programma.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: