BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock
Máxima draagt favoriet juweel Beatrix | Blauw Bloed

Video: Het favoriete juweel van Beatrix

Ze zijn vervaardigd met de mooiste kwaliteit smaragden tot de meest bijzondere diamanten, robijnen en saffieren. De juwelen van onze Oranjes zijn stuk voor stuk meesterwerken van onschatbare waarde. Juwelenhistoricus Martijn Akkerman neemt er elke week eentje onder de loep. Deze keer bespreken we de broche van koningin Sophie, het favoriete juweel van Beatrix.

De broche van koningin Sophie is één van de lievelingsjuwelen van prinses Beatrix. Tijdens haar bruiloft droeg zij het juweel op haar trouwjurk. Daarna werd hij regelmatig gedragen door koningin Máxima. Het feit dat prinses Beatrix het juweel uitleent aan haar schoondochter zegt iets over de band tussen de twee.

Bezoek voor nog meer koninklijke video's ons Youtube kanaal!

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: