BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Nieuw seizoen Brits kostuumdrama Victoria

Leuk nieuws voor royaltyfans en liefhebbers van kostuumdrama! Vanaf zaterdag 6 januari zendt de KRO-NCRV het tweede seizoen van ‘Victoria’ uit op NPO 2. De serie brengt de turbulente jonge jaren van de Britse koningin Victoria in beeld.

Prinses Victoria (1819 - 1901) besteeg op haar achttiende de troon. Lange tijd gold zij als langst dienende monarch van Engeland, totdat koningin Elizabeth twee jaar geleden het record verbrak.

Seizoen twee

Het tweede seizoen begint met koningin Victoria die net bevallen is van haar dochter en meteen weer wil regeren over haar land. De jonge koningin zal hierbij balans moeten vinden tussen het grootbrengen van haar kind en het heersen van de machtigste natie op aarde. Dit blijkt geen eenvoudige taak. Het koninkrijk is onder haar gezag getuige van schandalen aan het hof, de Ierse hongersnood en een constitutionele crisis, en dat terwijl Europa op de rand van de evolutie staat. Met Prins Albert aan haar zijde zal ze alle uitdagingen publiekelijk moeten trotseren, maar ook tussen Victoria en Albert is een onvermijdelijke machtsstrijd gaande.

Net als in het vorige seizoen vertolkt Jenna Coleman de rol van koningin Victoria. Ze wordt bijgestaan door enkele gevestigde namen zoals Tom Hughes als prins Albert en Daniela Holtz als barones Lehzen.

De 9-delige serie Victoria is vanaf zaterdag 6 januari, 20.20 uur te zien op NPO 2.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: