BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zoete verrassing voor koningin Mathilde

Koningin Mathilde moet nog een nachtje slapen voordat ze jarig is, maar kreeg vrijdag al een zoete verrassing. De winnaar van het tv-programma Bake Off Vlaanderen, Hans Martens, bracht de vorstin een chocoladetaart.

Met zijn grote krullen had het gebak veel weg van een kroon, zo is te zien op een foto die het Belgische koningshuis heeft getwitterd. De chocoladebogen waren bovendien versierd met een patroon van Belgische vlaggetjes en rood-gele hartjes. Bloemetjes van marsepein vervolmaakten het gebak.

Voor dergelijke kunststukjes draait Martens zijn hand niet om, zo bleek dit najaar in de Vlaamse versie van Heel Holland Bakt. De 57-jarige banketliefhebber won in oktober de talentenjacht en heeft inmiddels een kookboek in de schappen liggen.

Koningin Mathilde wordt zaterdag 45 jaar.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: