BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Catherine komt verloskundige tegen tijdens werkbezoek

Hertogin Catherine heeft dinsdag een bezoek gebracht aan het Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, een gynaecologiecentrum, en aan het Evelina kinderziekenhuis in Londen. Tijdens haar bezoek kwam de zeven maanden zwagere Kate een oude bekende tegen. Verloskundige Jacqueline Dunkley-Bent heeft geholpen bij de bevalling van prinses Charlotte in 2015.

Terwijl hertogin Catherine een toespraak geeft staat Jacqueline onderaan het podium. Bij haar vertrek merkt Catherine de verloskundige op en omhelst haar.

Operatietechnieken

Voorafgaand aan het bezoek werd bekend gemaakt dat hertogin Catherine beschermvrouwe is geworden van het Royal College of Obstetricians and Gynaecologists. Tijdens haar bezoek kreeg Catherine demonstraties van operatietechnieken en verdiepte ze zich in de werkzaamheden van het Royal College. Kate woonde onder meer een discussie bij over het aanpakken van het stigma rondom de mentale gezondheid van moeders.

Kinderziekenhuis

Ook bezocht de Britse hertogin de Snow Leopard afdeling in het Evelina kinderziekenhuis in Londen. Hier sprak zij met verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in het verzorgen van kinderen die niet zelfstandig kunnen ademen. Amara en Kim, op de foto's, zijn twee patienten op de Snow Leopard afdeling. De verpleegkundigen hier geven de ouders informatie over de apparatuur zodat zij ook thuis de kinderen kunnen beademen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: