BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

De week in foto's: Vreugde en verdriet wisselen elkaar af

Terwijl koningin Máxima alweer in het vliegtuig zit op weg naar Indonesië, moedigt koning Willem-Alexander zondag opnieuw de Nederlandse Olympiërs op de schaatsbaan aan. En dat levert enthousiaste kiekjes op! Deze en meer foto's van de afgelopen week op een rijtje.

Maandag

De Belgische royals mogen dan niet bij de Olympische Spelen zijn, ze zetten zich wel sportief in! Koning Filip en koningin Mathilde genieten samen met hun vier kinderen van de wintersport. Tijdens hun skivakantie in het Zwitserse Verbier is er ook tijd voor een fotomomentje.

In Groot-Brittannië stijgt de huwelijkskoorts met de dag. Het Britse hof maakt op maandag meer details bekend over het huwelijk van Harry en Meghan.

Dinsdag

Het aanstaande bruidspaar brengt een bezoek aan de Schotse stad Edinburgh. Het bezoek is een onderdeel van hun tournee door het Verenigd Koninkrijk in aanloop naar hun huwelijk op 19 mei.

Waar het voor koning Willem-Alexander zijn laatste dag bij de Olympische Winterspelen is, begint het sportfestijn pas voor de Noorse kroonprins Haakon.

Vanuit Denemarken komt er echter verdrietig nieuws. Prins Henrik, de echtgenoot van koningin Margrethe, wordt vanuit het ziekenhuis overgeplaatst naar paleis Fredensborg om daar te sterven.

Woensdag

In de vroege ochtend maakt het Deense hof het overlijden van prins Henrik bekend. Koningin Margrethe verliest haar grote liefde; haar steun en toeverlaat voor meer dan vijftig jaar.

De Spaanse koning Felipe heeft op Valentijnsdag enkele afspraken in het koninklijk paleis Zarzuela. Zijn echtgenote Letizia kiest op deze dag heel toepasselijk voor een deels rode oufit. In Madrid woont ze een bijeenkomst bij van de Spaanse Federatie voor Zeldzame Ziekten.

Donderdag

Prins Harry gaat deze dag alleen op pad. Hij bezoekt in Londen een liefdadigheidsorganisatie, die als doel heeft kinderen gratis toegang te bieden tot activiteiten en een voedzame lunch tijdens schoolvakanties.

Voor de 12-jarige prins Christian is het opnieuw een verdrietige dag. Samen met zijn vader en alle andere familieleden begeleidt hij de kist met het lichaam van zijn opa naar Paleis Amalienborg in Kopenhagen.

Vrijdag

De Zweedse kroonprinses Victoria en haar echtgenoot prins Daniël zijn vrijdag in Litouwen. Daar wonen ze de viering van de honderdste verjaardag van de onafhankelijkheid van het land bij.

Op vrijdagavond wacht de Deense koninklijke familie buiten bij de kerk van Christiansborg Slot. Daar kan het publiek dit weekeinde afscheid nemen van prins Henrik.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: