BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Hertogin Catherine als amateurfotografe

Op 28 februari opent hertogin Catherine de nieuwe tentoonstelling van de National Portrait Gallery. De hertogin van Cambridge, die kunstgeschiedenis studeerde, is beschermvrouwe van het museum in Londen. In het voorwoord van de catalogus van de tentoonstelling 'Victorian Giants: The Birth of Art Photography' schrijft Kate over haar interesse in fotografie.

In de tekst, die Kensington Palace vrijdag alvast publiceerde op Twitter, noemt ze zichzelf een fervent amateurfotografe.

Scriptie over fotografie van kinderen

"Dit boeiende boek en de bijbehorende tentoonstelling brengen voor de eerste keer werken samen van Julia Margaret Cameron, Lewis Carroll, Oscar Rejlander en Clementina Hawarden", schrijft Catherine. "Deze periode in de geschiedenis van de fotografie heeft me lang geïnteresseerd. Als student aan de Universiteit van van St. Andrews heb ik dit als onderwerp gekozen voor mijn scriptie, in het bijzonder fotografie van kinderen. Het fotograferen van kinderen heeft ook een grote rol in deze tentoonstelling."

Fotografie George en Charlotte

Regelmatig deelt het Britse hof foto's van prins George en prinses Charlotte die gemaakt zijn door Kate. Zie onderstaande foto's.

 

Geboorte Charlotte - 2015
Prinses Charlotte met haar knuffel - 2015
Eerste dag peuterspeelzaal George - 2016
Eerste verjaardag Charlotte - 2016
Charlotte twee jaar - 2017
Eerste dag peuterspeelzaal Charlotte - 2018