BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: William en Kate sluiten bezoek af op skischans

Prins William en hertogin Catherine hebben hun bezoek aan Noorwegen afgesloten. Op de laatste dag van het tweedaagse bezoek bezochten de Britse royals een school en Holmenkollen. Daar lieten ze zich informeren over wintersport.

Na het bezoek aan de school Hartvig Nissens, waar de populaire Noorse jeugdserie Skam wordt opgenomen, werden William en Catherine uitgenodigd voor een lunch op Skaugum bij kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit.

Skischans

Het koninklijke gezelschap vertrok na de lunch naar Holmenkollen. In deze wijk in Oslo is de beroemde skispringschans te vinden. Daar kregen de Britten uitleg over de Noorse wintersporten en bezochten ze het skimuseum.

William en Catherine werden tot slot meegenomen naar het hoogste punt van de Olympische skischans en konden zo het hele gebied overzien. Voor het publiek was dat ook een gelegenheid om de koninklijke gasten te zien. Op de tribunes bij de schans hadden zich veel fans van de royals verzameld.

Het bezoek aan Holmenkollen werd afgesloten met het grillen van worstjes, de zogeheten pølser. Dat doen de Noren vaak na een dag in de buitenlucht.

Bron en foto's: ANP / Kongehuset.no

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: