BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

'Groot alarm na poederbrief Harry en Meghan'

De Britse autoriteiten hebben een poederbrief onderschept die was bestemd voor prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle. Uit onderzoek bleek dat het witte poeder ongevaarlijk was, bericht de krant Evening Standard.

De brief was eerder deze maand naar Kensington Palace gestuurd, maar bereikte het stel niet. In het paleis gingen na de ontdekking alle alarmbellen af omdat mogelijk sprake was van antrax. Specialisten snelden toe om het materiaal te analyseren.

Beveiliging
Harry (33) en Meghan (36) trouwen in mei. Markle is formeel nog geen lid van de koninklijke familie, maar wordt nu vermoedelijk al 24 uur per dag beveiligd. Een speciaal team van de hoofdstedelijke politie waakt over de koninklijke verloofde.

De politie onderzoekt of er een verband is met een andere poederbrief, die voor minister Amber Rudd (Binnenlandse Zaken) was bedoeld. Ook dat witte poeder bleek ongevaarlijk.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: