BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Japanse prinses Mako stelt huwelijk uit

De Japanse prinses Mako stelt haar huwelijk met de niet-adellijke Kei Komuro uit tot 2020. Dit omdat haar grootvader keizer Akihito volgend jaar aftreedt.

Het stel zou eigenlijk dit jaar in het huwelijk treden. Het Keizerlijk Hofagentschap maakte namelijk op 22 november 2017 bekend dat het huwelijk zou plaatsvinden op 4 november 2018. Maar volgens de zender NHK hebben ze "meer tijd nodig om zich voor te bereiden''.

Anders dan in andere vorstelijke families, heeft het paar weinig in te brengen bij de planning van hun bruiloft. Dat is een zaak van het alles bepalende Hofagentschap dat ook tijd en plaats van het huwelijk vaststelt.

Prinses Mako

De 26-jarige prinses leerde haar aanstaande enkele jaren geleden kennen tijdens een feestje. Beiden studeerden destijds aan de International Christian University in Tokio.

Prinses Mako is de oudste dochter van prins Akishino en prinses Kiko. Ze heeft een broertje, prins Hisahito (2006) en een zus, prinses Kako (1994).

Prinses Kako (links) en prinses Mako.

Mako is een van de vier kleinkinderen van de keizer. Na het huwelijk verliest ze haar adellijke titels.

Foto's: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: