BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Juwelen serie: de Pauwenstaart-parure

De juwelen van onze Oranjes zijn stuk voor stuk meesterwerken van onschatbare waarde. Achter ieder sieraad schuilt wel een bijzonder verhaal. Deze week de historie achter de Pauwenstaart-parure.

Deze juwelenset bestaat uit een tiara, collier en een devant de corsage (grote broche). De Pauwenstaart-parure is gemaakt door juwelier Schürmann in 1897 voor de jonge Wilhelmina.

Het diadeem is meerdere malen door prinses Beatrix en koningin Máxima gedragen. Vaak wordt gedacht dat alle stenen van rood robijn zijn, maar dat is niet het geval. Hoe dat zit? Juwelenhistoricus Martijn Akkerman vertelt het je!

Bekijk hier de nieuwe aflevering van de juwelen serie op ons YouTube-kanaal.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: