BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Juwelen serie: Het bruidsdiadeem van Beatrix

De juwelen van onze Oranjes zijn stuk voor stuk meesterwerken van onschatbare waarde. Juwelenhistoricus Martijn Akkerman neemt er elke week eentje voor ons onder de loep voor. Deze week een bijzonder en imposant juweel: het Württemberg-diadeem.

Het diadeem is gemaakt in 1897 in opdracht van koningin Emma voor de inhuldiging Wilhelmina. Prinses Beatrix heeft het Württemberg-diadeem gekozen als haar bruidsdiadeem in 1966.

Waar komen de diamanten en parels in het Württemberg-diadeem vandaan en wie heeft het gedragen? Bekijk de nieuwe aflevering van de juwelen serie ons YouTube-kanaal! Klik hier.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: