BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Elizabeth condoleert familie Billy Graham

Koningin Elizabeth stuurt een persoonlijke condoleanceboodschap naar de familie van de Amerikaanse evangelist Billy Graham, die woensdag op 99-jarige leeftijd overleed.

Buckingham Palace bevestigde aan Fox News dat de Britse vorstin haar sympathie gaat overbrengen aan de familie Graham. De koningin, een diep religieuze vrouw, ontmoette Graham vaak in de loop van de jaren. Haar eerste ontmoeting met de predikant werd in een aflevering van Netflix-serie The Crown, die het biografisch verhaal vertelt van koningin Elizabeth II, breed uitgemeten.

Goede banden
In 1995 leidde Billy Graham de dienst op paaszondag in de privékapel van de koninklijke familie. Robert Lacey, historisch adviseur van The Crown, vertelt aan het tijdschrift People over the Queen: "Ze was goed bevriend met eerwaarde Billy Graham en nodigde hem uit om in Windsor te prediken wanneer hij in Groot-Brittannië was, en wilde hem ontmoeten toen ze de Verenigde Staten bezocht. Hij hielp haar ook met een kerstuitzending in de jaren negentig."

In zijn autobiografie uit 1997 merkte Graham op over de koningin: "Niemand in Groot-Brittannië is hartelijker dan koningin Elizabeth. Ik vind haar altijd zeer intelligent en goed geïnformeerd over een breed scala aan problemen." De evangelist werd bekend om zijn tv-preken, waarmee hij miljoenen mensen over de hele wereld bereikte en hij adviseerde veel presidenten. Hij overleed in zijn huis in Montreat in de staat North Carolina.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: