BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Margrethe en familieleden op ziekenbezoek bij Henrik

Koningin Margrethe heeft vrijdagmiddag haar ernstig zieke echtgenoot prins Henrik (83) bezocht in het Rijksziekenhuis in Kopenhagen.

Eerder vrijdag maakte het Deense hof bekend dat de gezondheidstoestand van Henrik is verslechterd en dat kroonprins Frederik om die reden zijn verblijf in Zuid-Korea, waar hij het IOC-congres en een deel van de Olympische Winterspelen zou bijwonen, heeft afgebroken.

Het was vrijdag een komen en gaan bij het ziekenhuis, waar Henrik op 28 januari is opgenomen. Behalve koningin Margrethe kwam ook kroonprinses Mary langs, met haar twee oudste kinderen prins Christian en prinses Isabella. Korte tijd later gevolgd door prins Joachim met zijn oudste zoons Felix en Nikolai.

De Deense media bestempelen de situatie als bijzonder ernstig. Prins Henrik, bij wie vorig jaar dementie is vastgesteld, heeft een longinfectie en is kort geleden geopereerd aan zijn long waar een goedaardige tumor was gevonden.

Bron: ANP