BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar ontvangen in Peking

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn woensdagmorgen aangekomen in Peking voor een kort werkbezoek op uitnodiging van de Chinese president Xi Jinping. Op het vliegbeld boden twee Chinese kinderen het koningspaar in de VIP-ruimte bloemen aan.

Na een kort fotomoment, waarbij de gasten poseerden voor een immense afbeelding van de Chinese Muur, ging het gezelschap naar de stad. En hoewel de koning slechts op op werkbezoek is, was de weg naar de Chinese hoofdstad royaal versierd met Nederlandse en Chinese vlaggen.

Het koninklijk paar ging eerst naar het hotel Four Seasons om zich na de vlucht uit Amsterdam op te frissen voor de briefing in de residentie van ambassadeur Ed Kronenburg over de actuele situatie in China. Minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken vergezelt het koninklijk paar tijdens het werkbezoek aan China.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: