BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar trots op TeamNL

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kijken terug op een geslaagde Winterspelen van het Nederlandse team. "Wat een geweldige prestatie van ons #TeamNL! We zijn trots op alle deelnemers en kijken er naar uit de medaillewinnaars te ontvangen op Paleis Noordeinde", zo laat het koningspaar via sociale media weten.

De koning en koningin plaatsen daarbij een aantal foto's waaronder een selfie die Willem-Alexander met Máxima maakte op de tribune in Pyeongchang. Die maakten ze tijdens de 3000 meter schaatsen voor vrouwen. Dat was ook de race waar Nederland drie medailles in de wacht sleepte: Carlijn Achtereekte won goud, Ireen Wüst het zilver en het brons was voor Antoinette de Jong. In totaal won Nederland in Zuid-Korea twintig plakken waarvan er acht goud waren.

De olympische medaillewinnaars worden op 23 maart ontvangen op Paleis Noordeinde. Dan komen ook direct de mogelijke winnaars van de Paralympische Winterspelen langs.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: