BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Lange rijen voor prins Henrik

Duizenden Denen maken dit weekend gebruik van de mogelijkheid om de laatste eer te bewijzen aan de dinsdag overleden prins Henrik. Zaterdag kwamen ruim vijfduizend mensen naar de kerk van Christiansborg Slot in het centrum van Kopenhagen. De kerk is ook zondag en maandag nog opengesteld voor publiek, dat bij de gesloten kist afscheid kan nemen van de prins.

De Deense omroep DR rept van een grote publieke belangstelling. Buiten staan lange rijen. De kerk was zondag van 12.00 tot 19.00 uur open voor publiek en maandag van 15.00 tot 19.00 uur. Officieren van het leger, de marine, de luchtmacht houden de wacht bij de kist en zien toe op het fotografieverbod.

De van oorsprong Franse echtgenoot van de Deense vorstin overleed dinsdagavond op 83-jarige leeftijd. De uitvaartdienst is komende dinsdag in Kopenhagen. Op verzoek van Henrik blijft de kring van genodigden beperkt tot naaste familie en vrienden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: