BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Henrik naar huis om te sterven

Prins Henrik is dinsdag overgeplaatst van het Rigshospital naar kasteel Fredensborg. In een officieel statement laat het Deense hof weten dat de toestand van de prins nog 'serieus' is en dat hij op kasteel Fredenborg het laatste gedeelte van zijn leven wil doorbrengen.

De Deense koningin Margrethe heeft al haar afspraken voor deze en volgende week afgezegd om zoveel mogelijk tijd door te kunnen brengen bij haar zieke echtgenoot prins Henrik.

Het Deense hof maakte vrijdag bekend dat de gezondheidstoestand van Henrik, die sinds eind januari in het ziekenhuis ligt, verder is verslechterd. In september maakte het hof bekend dat de 83-jarige prins lijdt aan dementie. Begin februari werd er een goedaardige tumor gevonden in zijn long.

Het afgelopen weekend en ook maandag was het een komen en gaan van familieleden bij het Rigshospital.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: