BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet bezoekt feest dagblad Trouw

Dagblad Trouw bestaat 75 jaar en vierde dat zaterdag met prinses Margriet. De viering voor lezers, redactie en (oud-)medewerkers vond plaats in de drukkerij van de uitgever in Amsterdam.

Dagblad Trouw is in 1943 opgericht als verzetskrant, eerst onder de naam Oranje-Bode. Die verscheen ter gelegenheid van de geboorte van prinses Margriet.

De prinses kreeg zaterdag het eerste exemplaar van het boek 'Trouw - 75 jaar tegen de stroom in', geschreven door historicus Peter Bootsma. Daarna kreeg Margriet een korte rondleiding door de drukkerij in gezelschap van hoofdredacteur Cees van der Laan en directeur Ruud de Klerk van de Persgroep.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: