BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet bij herdenking Watersnoodramp

Prinses Margriet heeft donderdagochtend de 65e herdenking van de Watersnoodramp bijgewoond. Dat deed ze als erevoorzitter van het Rode Kruis, die een grote rol bij de hulpverlening speelde.

De herdenking vond plaats bij het Nationaal Monument Watersnood 1953 in het Zeeuwse Ouwerkerk. Naast een toespraak van de burgemeester van Schouwen-Duiveland hield ook een overlevende, die op zijn broer na, zijn hele familie verloor, een voordracht.

De ceremonie werd afgesloten met het Wilhelmus en de bloemlegging. Er werden zeven kransen gelegd en 1836 witte bloemen voor de slachtoffers van de ramp.

Na afloop van de herdenking werd tijdens een symposium, georganiseerd door het Watersnoodmuseum, stilgestaan bij de verhalen van ooggetuigen en hulpverleners van toen. Prinses Margriet nam tevens een kijkje in de vitrines van het museum.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: