BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Update: Gezondheidstoestand Henrik verslechterd

De gezondheidstoestand van de Deense prins Henrik is aanzienlijk verslechterd. Kroonprins Frederik heeft daarop zijn verblijf in Zuid-Korea afgebroken waar hij de opening van de Olympische Spelen zou bijwonen. De kroonprins is teruggekeerd naar Denemarken.

Zijn echtgenote kroonprinses Mary is vrijdagochtend samen met hun twee oudste kinderen, prins Christian (12) en prinses Isabella (10), op bezoek geweest bij prins Henrik. Het drietal bleef ongeveer een half uur in het ziekenhuis.

Koningin Margrethe, prins Joachim, prins Nikolai (18) en prins Felix (15) arriveerden in de middag bij het ziekenhuis. Gravin Alexandra, moeder van Nikolai en Felix en de voormalige schoondochter van prins Henrik, heeft via haar secretaris een verklaring vrijgegeven. Ze deelt mee dat prins Henrik altijd veel voor hen betekend heeft en een zorgzame opa is.

De broer van prins Henrik, √Čtienne de Monpezat, heeft aan Deense media laten weten dat hij in afwachting is van het laatste nieuws. Eerder vrijdag liet hij weten dat het een kwestie van weken lijkt.

Longproblemen

De 83-jarige Henrik werd eind januari in Egypte met een longontsteking in een ziekenhuis opgenomen en daarna overgeplaatst naar Kopenhagen. Daar werd een goedaardige tumor ontdekt in zijn linkerlong.

Vorig jaar werd de echtgenoot van koningin Margrethe ook al enkele malen opgenomen. Zo werd hij geopereerd aan zijn lies en bekken vanwege een vernauwing van de slagaders in zijn rechterbeen. Ook werd bekend dat hij aan dementie lijdt.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: