BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Mathilde spreekt zich uit tegen cyberpesten

De Belgische koningin Mathilde heeft zich dinsdag, op Safer Internet Day, in een persoonlijke videoboodschap uitgesproken tegen cyberpesten. Ze roept jongeren op om het online pesten aan te pakken.

Wekelijks zijn naar schatting duizenden jongeren het slachtoffer van cyberpesten. Koningin Mathilde vraagt om solidair te zijn met jongeren die gepest worden, want pesten kan een vernietigend effect hebben op de emotionele ontwikkeling. "Kom op tegen pesten", klinkt het strijdvaardig.

Safer Internet Day is een initiatief van de Europese Commissie. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor veilig en verantwoord gebruik van online technologieën en mobiele telefoons. 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: