BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Máxima sluit bezoek Indonesië positief af

Koningin Máxima heeft dinsdagavond haar tweedaagse werkbezoek aan Indonesië afgesloten. Ze heeft goede hoop dat het land binnen twee jaar driekwart van de bevolking toegang geeft tot financiële diensten.

Op dit moment heeft slechts de helft van de meer dan 260 miljoen inwoners die toegang. Maar met digitalisering en nieuwe technieken kan volgens de koningin snel heel veel vooruitgang worden gemaakt.

Sinds haar vorige bezoek in 2016 was er duidelijk vooruitgang geboekt, maar in afgelegen gebieden en op het platteland is er nog veel werk te doen. Financiële technologie en innovaties moeten helpen verdere vooruitgang te boeken.

Go-Jek bezorgdienst

Wat dat betreft had Máxima eerder dinsdag bij het bedrijfje Go-Jek een goed voorbeeld gezien van wat er mogelijk is met innovaties. Go-Jek is een bezorgdienst, met scooters. "Deze mensen krijgen niet alleen werk en worden via de mobiele telefoon betaald maar ze kunnen ook een krediet krijgen, voor een huis bijvoorbeeld."

Máxima poseerde in Jakarta bij een klein restaurantje met de trotse rijders van Go-Jek, die ook worden ingezet door ondernemers van kleine bedrijfjes voor bijvoorbeeld maaltijd- of medicijnbezorging.

Wie met Go-Jek in zee gaat, krijgt ook toegang tot financiële diensten als sparen en verzekeringen en dat zorgt voor verbetering van de levensstandaard. "We zijn niet alleen een bezorgdienst, we zorgen voor meerwaarde voor de rijders en klanten", aldus een van de gesprekspartners. Klanten krijgen namelijk ook beter inzicht in de financiële administratie en kunnen via de app betalen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: