BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Zonen prins Henrik bekijken bloemenzee

Kroonprins Frederik en prins Joachim hebben samen met hun echtgenotes en kinderen buiten Amalienborg het publiek bedankt voor de vele bloemen en brieven voor prins Henrik. Dinsdagavond is prins Henrik, de vader van Frederik en Joachim, op 83-jarige leeftijd overleden.

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary hebben hun kinderen prins Christian (12), prinses Isabella (10), prins Vincent en prinses Josephine (7) meegenomen om de bloemenzee te bekijken. Prins Joachim en prinses Marie hebben hun oudste zoon naar Henrik (8) vernoemd. Naast prinses Athena (6), de dochter van Joachim en Marie, waren ook prins Nikolai (18) en prins Felix (15) erbij. Zij zijn de zonen van Joachim uit zijn eerste huwelijk.

De uitvaart van prins Henrik van Denemarken vindt dinsdag 20 februari plaats in de Christiansborg Slotskirke in Kopenhagen. De prins wordt daarna gecremeerd.