BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video's: Oranjes wacht in Lech ijskoude fotosessie

Koning Willem-Alexander heeft maandagmorgen in het Oostenrijkse skioord Lech met zijn gezin geposeerd voor fotografen en cameraploegen uit Nederland en het buitenland. De traditionele fotosessie aan het begin van de wintersportvakantie werd gehouden op de Rüfikopf, op 2350 meter hoogte boven Lech. Volgens de thermometer was het op dat moment min 21 graden.

Het was afzien voor de media ondanks dat de zon volop scheen. Koning Willem-Alexander hield er overigens rekening mee. Het koninklijk gezin arriveerde eerder dan in het draaiboek aangegeven met de skigondel op de berg, die naar alle kanten een schitterend uitzicht biedt over de bergkammen van Vorarlberg.

Trotse koning

De Rüfikopf was een nieuwe locatie. Anders dan in voorgaande jaren, toen de fotosessie dichter bij het dorpscentrum plaatsvond, was hier geen gelegenheid om een paar korte afdalingen op de ski's te doen, zodat er alleen kort in de sneeuw werd geposeerd.

Gebroken pols

Prinses Ariane brak eerder deze maand bij het schaatsen haar pols. De jongste dochter van het koningspaar had haar handen in handschoenen gestoken zodat van de blessure niets was te zien. Maar de pols is voldoende genezen om deze week te kunnen skiën, zoals haar dokter al had voorspeld.


Prinses Beatrix die er al een week in Lech op heeft zitten, nam evenals vorig jaar niet deel aan de persontmoeting.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: