BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Beatrix en Margarita bij première Bankier van het Verzet

Prinses Beatrix heeft maandagavond in het DeLaMar-theater in Amsterdam de speciale premièrevoorstelling van de Nederlandse film 'Bankier van het Verzet' bijgewoond. De 80-jarige prinses had gezelschap van prinses Margarita en haar echtgenoot Tjalling ten Cate.

De royals hadden na afloop ook een ontmoeting met de cast, onder anderen met hoofdrolspelers Barry Atsma en Jacob Derwig.

Barry Atsma en Jacob Derwig spelen de twee broers Walraven en Gijs van Hall, die in de Tweede Wereldoorlog middels een ondergrondse bank het verzet aan miljoenen guldens hielpen. Pierre Bokma vertolkt de rol van NSB-politicus Meinoud Rost van Tonningen. Rost van Tonningen (1894-1945) collaboreerde tijdens de Tweede Wereldoorlog met de nazi’s.

Producent NL Film noemt de geschiedenis van de broers "één van de meest indrukwekkende verzetsverhalen uit die periode. Zij behoren tot de grote helden uit de recente vaderlandse geschiedenis." De makers werkten voor de film samen met de familie Van Hall.

Bron: ANP

Trailer Bankier van het Verzet | 8 maart in de bioscoop

Trailer Bankier van het Verzet | 8 maart in de bioscoop

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: