BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto’s: Harald en Sonja 50 jaar geleden verloofd

Koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen vieren deze zomer hun 50-jarig huwelijk. Maandag is het precies vijftig jaar geleden dat de twee hun verloving bekendmaakten. We blikken terug op deze bijzondere dag met tien mooie foto's van het verloofde paar.

Harald en Sonja leerden elkaar in 1959 kennen, maar van een verloving kon geen sprake zijn. De vader van de Noorse kroonprins, koning Olaf V, wilde niet dat zijn zoon in het huwelijk trad met een gewoon burgermeisje. Harald en Sonja hielden maar liefst negen jaar hun relatie geheim. Uiteindelijk zwichtte vader Olaf, toen hem duidelijk werd dat Harald zijn grote liefde Sonja niet wilde opgevenn. Op 29 augustus 1968 trouwde het paar in de Domkerk van Oslo.

Foto's: Kongehuset.no

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: