BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning nodigt Jordaans koningspaar uit voor bezoek

Koning Adbullah en koningin Rania van Jordanië brengen op 20 en 21 maart een officieel bezoek aan Nederland. De visite van het Jordaanse koningspaar vervangt het staatsbezoek, dat vorig jaar november werd uitgesteld. Abdullah en Rania komen op uitnodiging van koning Willem-Alexander.

Op dinsdag 20 maart is een welkomstceremonie op Paleis Noordeinde, gevolgd door een bezoek aan de World Class Students in het Haagse theater Diligentia, waar koning Abdullah een toespraak houdt. De koninginnen Máxima en Rania bezoeken daarna het Gemeentemuseum Den Haag.

Willem-Alexander en Abdullah wonen een rondetafelgesprek bij over contraterrorisme. Ze spreken met deskundigen uit de Nederlandse veiligheidsketen waaronder de NCTV en de politie. De eerste dag van het bezoek wordt afgesloten met een diner op Paleis Noordeinde.

Dag 2
Op de tweede dag gaat koning Abdullah naar het parlement en ontmoet hij premier Mark Rutte. Máxima en Rania bezoeken woensdagochtend de Techniek & ICT campus van ROC Mondriaan in Den Haag. Daarna volgt een regeringslunch met Rutte. 's Middags vertrekt het gezelschap naar werkgeversorganisatie VNO-NCW voor een zakelijk rondetafelgesprek met vertegenwoordigers uit het Nederlandse en het Jordaanse bedrijfsleven. Daarbij is ook minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aanwezig.

Na het afscheid op Noordeinde bezoekt het Jordaanse koningspaar het Joint Inspection Centre Schiphol (JIC), verantwoordelijk voor controles van luchtvracht.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: