BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima bewondert kunst tijdens geheim werkbezoek

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag een geheim gehouden werkbezoek gebracht aan het kunstinstituut Van Eyck in Maastricht. Ze ontmoette daar verschillende kunstenaars uit Nederland, Mexico, Ghana en Argentinië.

Tijdens haar bezoek sprak Máxima ook met onder anderen Van Eyck-directeur Lex ter Braak, directeur Birgit Donker van het Mondriaan Fonds en medewerkers van de academie over het belang van talentontwikkeling in de kunst.

De Van Eyck is een internationale, multidisciplinaire postacademie, waar kunstenaars, ontwerpers, curatoren, architecten en schrijvers de ruimte en tijd krijgen om hun artistieke talenten op een veelzijdige manier verder te ontwikkelen.

Jaarlijks organiseert Van Eyck in maart de Open Studio’s, waarbij alle deelnemers drie dagen lang laten zien waaraan zij hebben gewerkt tijdens hun verblijf aan het instituut. Publiek is zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur welkom.
 

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: