BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima's favoriet: de Mellerio-parure

Iedere week neemt juwelenhistoricus Martijn Akkerman een bijzonder juweel van de Oranjes voor ons onder loep. Deze week bespreekt hij koningin Máxima’s favoriet: De robijnen Mellerio-parure.

De parure bestaat uit een collier met slot, oorhangers, een broche, armbanden, een diadeem en een devant de corsage. De oorhangers zijn zowel kort als lang te dragen. Koningin Máxima kiest ervoor om de oorhangers soms uit te breiden met andere stenen of parels. De parure werd gemaakt in opdracht van koning Willem III voor koningin Emma en kostte toen 150.000 gulden.

Wanneer hebben de Oranjes deze parure hebben gedragen en waarom is koningin Máxima zo gek op robijnen? Klik hier en bekijk de nieuwe aflevering van onze YouTube-serie!

 

Huwelijk Zweedse prins Carl Philip en Sofia - 2015
Corps Diplomatique - 2016
Gala huwelijk Guillaume en Stephanie van Luxemburg - 2012

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: