BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Albert geeft braaf boek uit op 60ste verjaardag

Prins Albert van Monaco viert woensdag zijn zestigste verjaardag. Hij viert deze mijlpaal met de uitgave van een boek, getiteld 'Albert van Monaco, de man en de prins'. Het boek is geschreven door twee journalisten die van het paleis toegang hebben gekregen tot Alberts echtgenote prinses Charlène en zijn zussen Caroline en Stéphanie.

In het boek komen ook de voormalige gouvernante en de huiskapelaan aan het woord. Het resultaat is een braaf beeld van de vorst van Monaco, die sinds het overlijden van zijn vader prins Rainier in 2005 regeert over het mondaine ministaatje aan de Middellandse Zee. Volgens zijn zussen hebben zowel de regering als het vaderschap van de in december 2014 geboren tweeling Gabriella en Jacques hun broer veranderd.

Kattekwaad

Stéphanie kan niet zonder meer bij hem binnenlopen, zoals ze vroeger gewend was en Caroline vertelt in het boek dat ze de tweeling van Albert graag mag verwennen, al was het maar om een reactie uit te lokken van Albert. Toen haar eigen kinderen nog klein waren, was het oom Albert die hen kattekwaad liet uithalen en verwende, tot ergernis van de strenge Caroline. Nu neemt ze 'wraak', door op haar beurt zijn kinderen lekkernijen te geven.

Vaderschap

Albert zelf geniet van het vaderschap en ziet karaktereigenschappen van zichzelf in beide kinderen, zo liet hij weten aan de Franse krant Le Figaro. Dochter Gabriella lijkt fysiek een beetje op hem, maar heeft het sterke en onafhankelijke karakter van prinses Charlène, terwijl Jacques net als zijn vader meer timide is en ook niet zo veel kletst als Gabriella. "Zij praatte als eerste en veel meer dan haar broertje", aldus Albert.

Prinses Charlène deelde woensdag op Instagram een feestelijke foto van Albert met de tweeling.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: