BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Laurent wordt met 46.000 euro gekort

De kogel is door de kerk. De Belgische Kamer heeft ingestemd met het korten op de toelage van prins Laurent. De jongere broer van koning Filip moet dit jaar 15 procent van zijn dotatie, omgerekend 46.000 euro, inleveren.

De Kamer besliste in de nacht van donderdag op vrijdag om een deel van zijn dotatie in te trekken. 93 Kamerleden stemden voor en 23 stemden tegen de intrekking. De regering wilde een sanctie voor de prins, omdat hij zonder toestemming in legeruniform een plechtigheid had bijgewoond op de Chinese ambassade.

Laatste strohalm

Een ultieme poging van Laurent om de Kamerleden van mening te doen veranderen, werd niet ernstig genomen. In een emotionele brief aan de Kamerleden klaagde de prins donderdag dat hij al zijn hele leven wordt gedwarsboomd. Bij aanvang van de bespreking in de plenaire Kamer las de Kamervoorzitter Laurents brief voor.

Vorige week ging een speciale commissie van de Kamer van Volksvertegenwoordigers al akkoord met het sanctievoorstel van de regering. Daar hield de advocaat van de prins een pleidooi van bijna drie uur maar slaagde er niet in de commissieleden op andere gedachten te brengen. Daarna moest de Kamer zelf er nog mee instemmen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: