BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Philip mist kerkelijke traditie door heup

De Britse prins Philip heeft last van zijn heup. Daarom woont de 96-jarige gemaal van koningin Elizabeth donderdag niet de ‘Maundy Thursday’ bij in de Leicester Cathedral, zo maakte het hof bekend.

Maundy Thursday is een traditionele kerkelijke viering van Witte Donderdag. Het koninklijke echtpaar deelt vaak geschenken uit aan ouderen om het laatste avondmaal van Jezus te gedenken.

Prins Philip trok zich vanwege zijn zwakke gezondheid in het najaar al terug uit het openbare leven. Hij verschijnt nog maar zeer zelden in het openbaar. De Maundy Service is een van de oudste tradities die de Britse koninklijke familie in ere houdt.

Philip besloot pas op het laatste moment niet te gaan; op de liturgie van de dienst staat zijn naam nog wel vermeld.

Herdenkingsmunten

Koningin Elizabeth deelde deze keer de geschenken alleen uit aan de ouderen. 92 vrouwen en evenveel mannen kregen, als erkenning voor hun werk voor de kerk en de gemeenschap, een herdenkingsmunt van de koningin.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: