BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Irene maakt haar debuut op Boomfeestdag

Prinses Irene is woensdag voor de eerste keer aanwezig bij de nationale viering van de Boomfeestdag. Dit traditionele evenement wordt dit jaar voor de 62ste keer gevierd en wel in de Groningse gemeente Oldambt.

Prinses Irene ging samen met vierhonderd kinderen in debat over het belang van bossen en het belang van een Kinderminister voor natuur en milieu. De 78-jarige prinses zet zich al jaren in voor het belang van bomen in de natuur en vooral dat kinderen de waarde van bomen voor 'moeder Aarde' inzien.

Na het debat plantte Irene samen met vierhonderd kinderen meer dan duizend bomen in dorpsbos De Hoogte van Staatsbosbeheer. Ook plantte ze de laatste boom van de Bomencirkel in het unieke woon- en recreatiegebied Blauwestad.

Koningslinde

De oudste zus van prinses Irene plantte woensdagochtend ook een boom. Dat gebeurde zo'n tweehonderd kilometer verderop in het Griftpark in Utrecht. Prinses Beatrix zette daar samen met enkele schoolkinderen een schop in de grond voor het planten van een Koningslinde.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: