BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Madeleine bevallen van derde kind

Prinses Madeleine is bevallen van een dochter. Dat heeft het Zweedse hof bekendgemaakt. Het derde kindje van Madeleine en Chris O'Neill kwam in de nacht van donderdag op vrijdag om 00:41 uur ter wereld in het ziekenhuis van Danderyd bij Stockholm.

De baby woog bij de geboorte 3465 gram en is 50 cm lang. De naam van het prinsesje, de tiende in lijn van troonsopvolging, wordt maandag bekendgemaakt door haar opa, koning Carl Gustaf.

De 35-jarige prinses is sinds half februari met haar gezin in Zweden omdat ze in haar geboorteland wilde bevallen van haar derde spruit. De vierjarige prinses Leonore kwam ter wereld in New York, prins Nicolas zag in juni 2015 het levenslicht in het ziekenhuis van Danderyd.

Saluutschoten
Op verschillende plekken in Zweden klonken vrijdag om 12.00 uur 21 saluutschoten om de geboorte van het prinsesje te vieren.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: