BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Serie juwelen: De kostbare smaragden parure

Iedere week neemt juwelenhistoricus Martijn Akkerman een bijzonder juweel van de Oranjes voor ons onder loep. Deze week bespreekt hij de zeer kostbare smaragden parure.

De echte eyecatcher van de parure is de druppelvormige smaragd die bevestigd kan worden aan het collier en aan de broche. Deze wordt ook wel het ‘duivenei’ genoemd.

Een smaragd is vaak troebel als gevolg van insluitsels. Hoe helderder de steen, hoe hoger de prijs. Aan de smaragden in de parure van de Oranjes is te zien dat de stenen van zeer goede kwaliteit zijn, vertelt Martijn Akkerman.

Meer weten over deze parure? Bekijk de nieuwe aflevering van de serie over de juwelen op ons YouTube-kanaal!

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: