BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Beatrix en Mabel bij uitreiking Prins Friso-prijs

Prinses Beatrix en prinses Mabel waren woensdag aanwezig bij de uitreiking van de vierde Prins Friso Ingenieursprijs. De uitreiking vond plaats op de Rijksuniversiteit Groningen. Na afloop maakte Beatrix nog een membraan.

De Prins Friso Ingenieursprijs wordt jaarlijks uitgereikt op 21 maart, de Dag van de Ingenieur. Deze dag is bedoeld om de meerwaarde van de ingenieurs voor de maatschappij zichtbaar te maken en om te laten zien dat een ingenieursstudie een gevarieerd en aantrekkelijk carrièreperspectief biedt.

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse prijs. De winnaar mag zich een jaar lang 'Ingenieur van het Jaar' noemen. De prijs is in het leven geroepen door het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI).

Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI.

 

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: