BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Estelle bij viering naamdag Victoria

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft maandag genoten van de viering van haar naamdag. Ze was samen met haar echtgenoot prins Daniel en dochter Estelle bij de festiviteiten op de binnenplaats van het Koninklijk Paleis in Stockholm.

Voor de zesjarige prinses Estelle was het de tweede officiële gelegenheid op deze maandag. De oudste dochter van kroonprinses Victoria mocht ook mee naar de speciale dankdienst ter ere van de geboorte van prinses Adrienne. Prinses Adrienne is de pasgeboren dochter van prinses Madeleine, en dus een nichtje van Estelle.

Naamdag

In Zweden wordt, naast de viering van Victoria's verjaardag, ook stilgestaan bij de oude Zweedse naamkalender. Volgens deze kalender is iedere dag van het jaar verbonden aan een bepaalde naam. De naam Victoria is verbonden aan 12 maart.

Bij de jaarlijkse plechtigheid wordt kroonprinses Victoria toegespeeld door een muziekkorps en neemt zij de felicitaties in ontvangst. Ze neemt naast het bedanken voor de felicitaties ook de tijd om kort met de aanwezige mensen te praten.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: