BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Het verloren diadeem van de Oranjes

Iedere week neemt juwelenhistoricus Martijn Akkerman een bijzonder juweel van de Oranjes voor ons onder loep. Deze week bespreekt hij het inhuldigingsdiadeem van Anna Paulowna.

Het inhuldigingsdiadeem van Anna Paulowna, de echtgenote van koning Willem II, is erg geliefd van de Oranjes. Echter is het niet het originele juweel dat de koninklijke familie vandaag de dag draagt. Het echte diadeem is naar Anna Paulowna's dochter Sofie in Duitsland gegaan. Koningin Wilhelmina was zo dol op het juweel dat zij het na heeft laten maken met een aantal unieke parels.

Bekijk het item over het diadeem op onze YouTube-pagina.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: