BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Máxima en Rania bekijken meesterwerk Piet Mondriaan

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag de Jordaanse koningin Rania meegenomen naar het Haags Gemeentemuseum om een bezoek te brengen aan de tentoonstelling 'Mondriaan en De Stijl'.

Ook stond een kijkje in de Victory Boogie Woogie-zaal op het programma, waarbij de vorstinnen het net van een nieuwe lijst voorziene meesterwerk van Piet Mondriaan konden bewonderen. Tenslotte gingen de koninginnen naar de zogenoemde Wonderkamers, en de interactieve Mondriaan-kamer.

Na het museumbezoek voegden Máxima en Rania zich later op de middag in Theater Diligentia bij hun echtgenoten. Koning Abdullah hield daar een toespraak bij een ontmoeting met World Class-studenten.

Bron: ANP