BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Máxima en Rania ontmoeten enige vrouwelijke schilder op ROC Mondriaan

Koningin Máxima heeft woensdagmorgen in Den Haag samen met de Jordaanse koningin Rania de afdeling techniek en ICT bezocht van ROC Mondriaan. Op de houtwerkplaats spraken zij het enige meisje dat de opleiding tot schilder volgt.

De leerlingen en leraren deden hun best iets van hun enthousiasme voor de verschillende projecten over te brengen op het koninklijk gezelschap. Dat lukte met koningin Máxima beter dan met haar Jordaanse collega, die weinig vragen stelde.

Er werden verschillende studiegebieden gepresenteerd, zoals houtbewerking en auto-onderhoud. De rondgang werd afgesloten bij de afdeling autotechniek, waar onder meer tekst en uitleg werd gegeven bij een onderhoudsbeurt van een auto.

Lunch op Binnenhof

Na afloop van het schoolbezoek vertrokken Máxima en Rania naar het Binnenhof, waar minister-president Mark Rutte de beide koningsparen een lunch aanbood.

Koning Abdullah bevond zich woensdagochtend al aan het Binnenhof, waar hij werd ontvangen door de voorzitters van Eerste- en Tweede Kamer. Na het bezoek aan de Staten-Generaal volgde een hartelijke ontmoeting met premier Rutte in het Torentje.

Bron: ANP