BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Prinses Mabel ontvangt bijzondere penning

Prinses Mabel heeft dinsdag in de Grote Kerk van Vlaardingen de Geuzenpenning in ontvangst genomen als voorzitter van Girls Not Brides. De penning geldt als eerbetoon aan mensen en organisaties die zich inzetten voor de mensenrechten en die zich verzetten tegen dictatuur, discriminatie en racisme. Voorafgaand aan de uitreiking mocht een groep leerlingen vragen stellen aan prinses Mabel over haar werk.

 Prinses Beatrix en Mabel's moeder Florence Malde Gijsberdina waren aanwezig bij deze bijzondere middag.

Video - Prinses Beatrix en moeder prinses Mabel arriveren

Uitreiking

Mabel ontving de Geuzenpenning uit handen van Lilian Gonçalves--Ho Kang, de oud-voorzitter Amnesty International. ''Ik ben vereerd dat ik de Geuzenpenning mag uitreiken aan Girls Not Brides,’’ zegt Lilian Gonçalves. ,,Girls Not Brides maakt echt het verschil, het kindhuwelijk is een van de grootste problemen van deze tijd.”

Trots

"Toen ik zeven jaar geleden met dit werk begon, werd gezegd dat het onmogelijk was om een einde te maken aan kindhuwelijken. Het had geen zin om het te proberen, zo werd me gezegd. Maar ik ben trots op de vooruitgang die is geboekt. De critici hadden ongelijk. Het onmogelijke is wel degelijk mogelijk", aldus prinses Mabel in haar dankwoord bij de uitreiking van de Geuzenpenning, waarbij ook prinses Beatrix en Mabels moeder aanwezig waren.

Girls Not Brides

Girls Not Brides, in 2011 mede door prinses Mabel opgericht, strijdt wereldwijd voor de afschaffing van kindhuwelijken. Het is een paraplu voor inmiddels bijna duizend organisaties in 95 landen die internationaal, nationaal en lokaal actief zijn om via verandering van wetgeving, voorlichting en onderwijs, projecten met dorpsoudsten en dergelijke een einde te maken aan het vroeg - voor hun achttiende - trouwen van meisjes.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: