BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video's: Oranjes schaatsen in Thialf

Prins Bernhard en zijn familieleden binden zondag de schaatsen onder in Thialf voor de vierde editie van de Hollandse 100. Vele Oranjes zijn aanwezig om geld in te zamelen voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Het stormachtige koude weer maakt het een grote uitdaging voor de deelnemers. Wij zijn erbij en spreken de leden van de koninklijke familie over deze sportieve en feestelijke dag.

De Hollandse 100 bestaat uit 10 kilometer schaatsen en twee fietsrondes van 45 kilometer rond Heerenveen voor de Stichting Lymph&Co die Bernhard oprichtte nadat hij genas van lymfeklierkanker. De Hollandse 100 vindt dit jaar voor het eerst plaats in Friesland. De eerste drie edities van De Hollandse 100 werden gehouden in Flevoland, in en rond Biddinghuizen.

De Oranjes op de schaats

Familieleden

Ook Bernhards familieleden doen mee, onder wie zijn echtgenote prinses Annette, moeder prinses Margriet, zijn broers Pieter-Christiaan en Maurits en zoons Samuel (13) en Benjamin (10). Prof. mr. Pieter van Vollenhoven is aanwezig om zijn familieleden aan te moedigen. 

Professor Pieter van Vollenhoven is te laat

Prins Pieter-Christiaan kiest voor loopfiest

Prins Pieter-Christiaan doet mee met de 90 kilometer fietsen maar kiest niet voor een gewone fiets. Hij doet mee met een loopfiets, Elliptigo. Voor de prins is dit beter omdat hij een hardloper is. Hij laat aan Jeroen even zien hoe de fiets werkt.

Prins Bernhard en prinses Annette

Het stormachtige winterweer speelt zondag in Friesland parten. De organisatie besloot kort na de start van het wielrennen een deel van het parcours te schrappen. ,,Het is gezien de wind en de kou niet verantwoord daar te fietsen", aldus een woordvoerder. Bij aankomst spreekt Jeroen met Bernhard en Annette over de kou en de voorbereidingen.

Het eindbedrag

Er is € 309.438 tot nu opgehaald voor de Stichting Lymph&Co. Dit bedrag zal de komende dagen nog oplopen.