BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zware beveiliging huwelijk Harry en Meghan

Het huwelijk van de Britse prins Harry en Meghan Markle gaat gepaard met een tientallen miljoenen kostende veiligheidsoperatie.

Bezoekers van het huwelijk in het kasteel van Windsor moeten door detectiepoortjes en stalen obstakels moeten een aanslag met een voertuig voorkomen, meldt de krant Evening Standard op gezag van de politie.

Alle automobilisten die Windsor inrijden worden gecontroleerd, iedereen die komt wordt gescreend en tassen doorzocht. Windsor verwacht meer dan 100.000 belangstellenden voor het huwelijk op 19 mei. Zeshonderd mensen wonen de plechtigheid in St George's Chapel bij, waarop een rijtoer volgt.

Geen verlof voor de politie

Alle verloven voor het 4200-koppige politiekorps in de regio zijn ingetrokken.

Volgens sommige schattingen zou de beveiligingsoperatie omgerekend 34 miljoen euro kosten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: